• Button
  • Button
Verf producten en tekst

 

De juiste verf voor uw project

De muur opnieuw witten? De eettafel in een trendy kleur schilderen? Of is het tijd om de trap van een nieuw verflaagje te voorzien?

Voor elk project is andere verf nodig: muren verven, meubels verven of de kozijnen en deuren. 
Om de juiste verf te kiezen gaan we eerst iets dieper in op de ingrediëntenlijst.

Waaruit bestaat verf?

Verf is een combinatie van hars, pigment, oplosmiddelen en zogenoemde additieven. 
Het oplosmiddel (water of terpentine) zorgt ervoor dat de verf vloeibaar is. Wanneer de verf is aangebracht, verdampt het oplosmiddel waardoor de verf uithardt en niet meer vloeibaar wordt.
Hierna blijven de hars, pigment en de additieven over. Hierbij zorgt het pigment voor de juiste kleur, de hars verbindt oppervlakte met het pigment op een egale manier.
De additieven worden aan de verf toegevoegd om de verf specifieke eigenschappen mee te geven. Denk hierbij aan:

  • Voorkomen van schimmel groei
  • Makkelijker schilderen
  • Vochtbestendig
  • En meer

De verschillen tussen verf op basis van water en verf op basis van terpentine
Verf kan zijn gebaseerd op water of terpentine. Beiden hebben hun eigen voordelen. We zeten ze op een rij.

Verf op terpentine basis

Met verf op basis van terpentine kunt u nauwkeuriger en netter werken. Deze verf vloeit beter waardoor hij makkelijker te verwerken is. Daarbij gaat verf op terpentine basis langer mee. Daarom is deze verf juist voor buitengebruik erg voordelig. Verder beschermt deze verf beter tegen vocht.

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat dit een prima verf is voor het schilderen van kozijnen, deuren en andere zaken buitenshuis. 

Verf op waterbasis

Verf op waterbasis heeft 2 grote voordelen. Enerzijds is deze verf geur arm en beter voor de gezondheid waneneer u heel de dag verft. Anderzijds is de verf beter voor het milieu door gebruik van water én de verf blijft langer kleurvast dan terpentine verf. 
Daarbij komt dat dit type verf sneller droogt. Al met al wordt dit type verf vaak gebruikt voor verfwerk binnenshuis.
Voorbeelden van verf op waterbasis zijn acrylerf en latexverf. 

Verf kopen: het juiste merk, de mooiste kleur en voor een fijne prijs

Schildersvakverf voor buiten en binnen koopt u bij Dietvorst Verf & Behang. Onze verfwinkel is gevestigd in Bergen op Zoom en is alweer bijna 20 jaar onder leiding van de huidige eigenaren. 

Voor zowel binnen- als buitenverf komen mensen uit de wijde omgeving naar onze winkel. Verf is tegenwoordig in elke denkbare kleur verkrijgbaar. Bij Dietvorst Verf & Behang mengen wij namelijk exact de gewenste kleur voor in de winkel. Wij beschikken over eigen mengmachines waarmee wij buiten-, binnen verf, lak en muurverf kunnen mengen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een kleur exact overeen te laten komen met een kleursample; gordijn, tapijt, kussen en meer. 

Wij mengen verf al vanaf 250ml!

Naast alle kleuren bieden wij ook een brede collectie verfmerken. Zo schildert u thuis met verf zoals de schilder doet voor een betaalbare prijs. Kies uit Wijzonol, Sikkens, Flexa en Sigma.
Wilt u bijvoorbeeld één muur voorzien van een nieuwe kleur? Laat dan een blik verf mengen. Zo bent u goedkoper uit dan wanneer u een halve emmer over heeft. 
Ook voor krijtverf bent u bij Dietvorst aan het juiste adres.

Alle topmerken verf op een rij

Sigma verf

Sigma is een producent van hoogwaardige oppervlaktebescherming. De combinatie van afwerking én verfraaiing staat hierbij centraal. 

Wijzonol verf

Wijzonol is nog steeds (sinds 1916) een Nederlands familiebedrijf dat u verf biedt ‘voor typische Nederlandse omstandigheden’. Deze verven zijn modern en staan voor samenwerking.

Flexa verf

Flexa staat voor inspirerende kleuren, innovatieve verfproducten en duurzame oplossingen.

Sikkens verf

Sikkens is een brede producent van verven. Van doe-het-zelf-verf voor u tot jachtlakken, autolakken en de bouwindustrie. Begonnen in Groningen nu internationaal hoogstaand.

Wilt u meer weten over de verfsoorten? Een testverf laten mengen? Of direct aan de slag? Kom langs bij Dietvorst Verf en Behang in Bergen op Zoom.
 

Dietvorst Verf & Behang logo
Dietvorst Verf & Behang

Copyright © Dietvorst Verf & Behang 2023 - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

88d2087a-45be-4a56-8f1a-315e4e9ba3b2verkl
Tekst - popup

Sigmatex Superlatex matt vanaf  € 139,95 per 10 ltr

Profiteer nu ook van 25 % korting Sigma Nova lakken.
 


 

Contact opnemen

Dietvorst Verf & Behang logo
Dietvorst Verf & Behang