Behang

WINKELBEZOEK EN AFHAAL OP AFSPRAAK
BEREIKBAAR ONDER TELEFOONNUMMER 0164 237033 
 

Alle soorten behang voor bij u thuis

Een eyecatcher voor in de woonkamer? Een neutrale bekleding van de muur voor in de slaapkamer of een chic behang voor in de hal? Een nieuwe uitstraling van de kamer of voor behoud en onderhoud van de muur. Kies het juiste behang en laat uw kamer weer stralen.
Dietvorst Verf & Behang heeft vele soorten en maten behang op voorraad. Van mooie effen kleuren tot bijzondere trendy prints.

Bekijk hieronder vast een deel van onze collectie. Voor de gehele collectie bent u van harte welkom in onze winkel in Bergen op Zoom. 

Hoe lang gaat behang mee?

Een veel gestelde vraag is hoe lang behang mee gaat.  Gemiddeld genomen gaat kwalitatief behang 5 tot 10 jaar mee. 
De exacte levensduur van behang is natuurlijk afhankelijk van:

  • Kwaliteit
  • De ruimte van toepassing
  •  Andere factoren
  • De woningtrends

Het kiezen van de juiste kwaliteit behang is essentieel. Maar ook in welke ruimte komt het behang? Als er veel tegen de muur wordt gelopen, langs de muur wordt geschaafd met stoelen en meer, gaat behang natuurlijk minder lang mee. En ook hoe gevoelig u bent voor de laatste woningtrends is van belang voor de levensduur van behang. 

Zeker bij de keuze voor een drukker behang raden wij u aan goed na te denken welke muur u hiermee bekleedt. Kies bijvoorbeeld voor een kleinere muur of juist voor een rustiger patroon op een grotere muur.

De soorten behang op een rij

Traditioneel-/papier behang

Dit behang is van papier gemaakt, de lijm brengt u direct op het papier aan. Zoek naar de juiste inweektijd. Anders ontstaan er bobbels en lijmdruipers of plakt het behang überhaupt niet meer.

Bij dit behang is het handig om 10 cm speling in te calculeren zodat u geen behang tekort komt. U kunt prima kiezen voor kant-en-klare-lijm.
Het meest betaalbare behang bestaat uit 1 laag papier waar een sterker behang uit 2 lagen papier bestaat. Laat u bij deze keuze goed over informeren. 
Het papieren behang is relatief goedkoop en eenvoudig aan te brengen.

Vliesbehang

Dit behang is niet van papier maar van textiel-, papier- en kunststofvezels gemaakt. 
Dit wordt ook wel snel behang genoemd, behangen is super eenvoudig! De lijmt smeert u op de muur waarna u het stevige vliesbehang hier tegenaan plakt. Daarbij zet het behang niet uit en verwijderen is ook geen probleem meer!

Glasvezelbehang

Dit is dunner dan vliesbehang en is bijzonder netjes af te werken. Daarbij is dit een prima optie wanneer de muur wordt geteisterd door haarscheurtjes. Dit behang dient vooral als ondergrond om vervolgens over te verven in de juiste kleur.
Ook bestaan er glasvezelbehang soorten die geschikt zijn voor de badkamer omdat het glasweefsel vochtbestendig is. 

Wilt u weten welk behang het best geschikt is voor uw muren? Laat u dan adviseren door Dietvorst Verf& Behang. Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring in het behangen van muren en kunnen u dan ook alle informatie geven die u zoekt. Juist deze kennis zetten wij graag voor u in. Wij hebben onze service op het gebied van muurbekleding hoog staan. Naast het leveren van kwalitatieve materialen willen wij u zo goed mogelijk adviseren.

 

Dietvorst Verf & Behang logo
Dietvorst Verf & Behang

Copyright © Dietvorst Verf & Behang 2021 - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring